Nou, paardrijles natuurlijk! Aan kleine groepen ruiters (gemiddeld 6) met verschillende niveaus en leeftijden en met tien hele leuke paarden. We zoeken iemand die na een poosje inwerken zelfstandig een doordeweekse avond, zaterdag of zondag kan draaien, samen met een stalcoördinator en de ruiters van die dag.

Onze manege drijft op vrijwilligers. Dat is geweldig, want daardoor kan alles wat we verdienen worden geïnvesteerd in de paarden, de faciliteiten, het terrein en het laag houden van de kosten. Van bestuur tot stalwerkzaamheden en van onderhoud tot paardenverzorging: alles wordt gedaan door vrijwilligers. Vooral door de ruiters, stalcoördinatoren en instructeurs, maar ook nog door wat andere liefhebbers. Alleen de instructeurs worden betaald, met een prima netto vrijwilligersvergoeding.

We hebben een maatschappelijke doelstelling en met de opbrengsten uit de lessen en zo nu en dan verhuur van ons clubgebouw zorgen we ervoor dat we kinderen en volwassenen uit de omgeving op een laagdrempelige manier kennis laten maken met het paardrijden en de paardenverzorging. Ondanks dat we klein zijn, denken we groot: we willen een voorbeeld zijn op het gebied van paardenwelzijn in de manegewereld.

Dat doen we met leuke paarden. Betrouwbaar voor de verschillende niveaus, maar geen makke schapen die alleen achter elkaar aan hobbelen. We hebben altijd drie of vier pony’s en zes of zeven paarden (plek voor maximaal 10). Onze jeugdruiters (vanaf 8) worden als dat zo uitkomt ook gewoon ingedeeld op de paarden. Altijd een mooi gezicht zo’n kleintje op zo’n groot dier!

Ruiters komen minimaal een uur voor de les op de manege om te helpen op stal. Nadat ze wat klusjes hebben gedaan, of andere ruiters hebben geholpen, verzorgen ze uitgebreid het paard waar ze op zijn ingedeeld voor de les. Na de les gebeurt hetzelfde en doen ze na de uitgebreide verzorging ook nog wat klusjes op stal. Ruiters leren dus ook wat er allemaal bij komt kijken om een paard te hebben. Uitmesten, voeren, revalideren van blessures, verzorging, het terrein netjes houden: hoort er allemaal bij. Samen zetten we iedere dag de schouders eronder. De instructeurs zijn gewend daar helemaal in mee te gaan.

Dus, ben je net zo betrokken als onze ruiters? Heb je de juiste papieren? Reageer dan snel!

Wat vragen wij:

-          Een energieke en gemotiveerde houding in het team

-          Beschikbaarheid voor een vaste dag in de week

-          Een door de KNHS erkend diploma

-          Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Wil je hier eens over doorpraten en heb je het idee dat het wel iets voor jou is? Neem dan contact met ons op, dan maken we graag een afspraak. Heel graag tot horens!

Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar nummer 06 232 000 49 (Pim).