Maak kennis met onze paarden en pony's!

» Onze dieren «

Ranja

Ik ben een Gelderse vos merrie en ik ben ongeveer 1.66 m. hoog. Ik ben geboren op 17 mei 1998 en kom uit Driebergen. Mijn vader is Droomwals en mijn opa is Ureterp. Dressuurmatig kan ik heel netjes lopen en ik kan ook een aardige sprong maken, maar ik kan ook erg goed voor de wagen lopen. Mijn naam dank ik aan de kleur van mijn vacht en omdat ik zo zoet uit mijn ogen kijk.

 

Magnus

Magnus

Hoi, ik ben Magnus! Ik ben een Fjord en zie eruit als een schattige pony, maar stiekem ben ik heel stoer! Ik hou wel van een geintje maar vind het ook heel leuk om lekker aan het werk te gaan in de bak. Mijn verjaardag hebben ze me nooit verteld, maar ik ben geboren in 1998. Kun je zelf uitrekenen hoe oud ik ben.

Tieske

Ik ben Tieske, een Friese merrie uit Noord-Holland. Ik ben de 4e Friese merrie in de historie van de Eendenkooi, iets dat ik best een eer vind! Ook al ben ik een Fries, ik ben niet zo heel groot, maar ik kan wel heel grote passen maken! Ik ben erg lief en wordt altijd met iedereen vriendjes.

Mijn geboortedag staat niet in mijn paspoort, maar ik ben in 2002 geboren.

Zydney

Zydney

Hello, I'm from Australia. Nee grapje, ik kom gewoon uit Nederland, uit Stellendam. Dat ligt op Goeree Overflakkee. Ik ben een grote ruin en maak mezelf ook graag groot. Ik lijk heel groot en stoer, maar eigenlijk ben ik best wel een softie (ssst, niet tegen de meiden zeggen hoor!)

Mijn verjaardag is op 21 mei en ik ben geboren in 2004.

Felix

Dag allemaal, ik ben Felix, een ruin. Ik ben een zwart-witte bonte Tinker en net als de meeste Tinkers ben ik soms een beetje onhandig (niet verder vertellen!).

Ik ben nog niet zo oud, misschien wel een beetje jonger dan in mijn paspoort staat. Dat zei m'n vorige baas die ook paardentandarts is. De leeftijd van een paard kun je namelijk goed aan het gebit zien.

Volgens mijn paspoort ben ik geboren in 2009 maar dat is dus niet zeker. 

 Endra

Endra

Ik ben Endra, een tuigpaardmerrie en ik ben geboren op 1 mei 2009. Ik kom samen met mijn vriendinnetje Annie uit Ouddorp, een plaatsje op de grens van Zuid-Holland en Zeeland. Daar maakten we vooral buitenritten, lekker racen over het strand!
 
Ik kijk soms nog een beetje de kat uit de boom maar ik vind het erg leuk op de Eendenkooi.

Lancada

Ik ben in september 2020 naar de Eendenkooi verhuisd vanaf een stal in de buurt. Ik ben erg voorzichtig, maar ik weet dat ik iedereen die rustig doet kan vertrouwen en dan laat ik me graag verzorgen en rijden. De Eendenkooi is een fijne plek voor mij en ik heb veel steun aan de andere merries. Mijn verjaardag is op 29 juni en ik ben van 2001.

Sientje

Ik ben een KWPN-tuiger en ben sinds maart 2021 op de manege. Eigenlijk was ik al met pensioen, maar daar werd ik ook niet echt vrolijk van, dus zocht mijn baasje een plek in de buurt waar ik nog een poosje aandacht en beweging zou krijgen. Mijn baasje en de Eendenkooi kennen elkaar goed, dus nu sta ik hier. Gezellige club! Ik ben geen knuffelpaard, maar de paardrijlessen vind ik wel erg leuk! Ik mag ieder jaar op 14 juni de kaarsjes uitblazen en ben geboren in 1999.

Herman

Ik ben Never Geussed Sultan Moreno de Milan. Bij geboorte kreeg ik die naam, en daarna hebben ze me Herman genoemd. Ik ben een kruising van Fries en Irish-cob en ben sinds februari 2022 op de manege. Ik ben geboren op 16 juni 2015 en ben zo de jongste van de club.

Maybe

 

Hallo! Ik ben Maybe. Ik woon sinds juni 2019 op de Eendenkooi en ik bewaak hier het terrein. Ik ben een teefje en ik ben geboren in oktober 2018 in Roemenië. Via een hulporganisatie ben ik naar Nederland gekomen en heb ik mijn plek hier gevonden.

Ik vind het hier erg fijn tussen alle lieve mensen en de paarden. Ik ben wel erg op mezelf: als ik wil knuffelen of geaaid wil worden, kom ik vanzelf naar je toe. 

 
» De dieren die helaas niet meer bij ons zijn «

Daisy 

Hoi, ik ben Daisy! Ik kom uit Strijen en zoals jullie zien ben ik een Fjord, net als Magnus. Ik ben geboren op 11 mei 2007 en ik ben sinds april 2018 op de Eendenkooi waar ik het ontzettend naar mijn zin heb! Sommige dingen vind ik een beetje spannend, maar ik ben heel lief en ik vind het heerlijk om lekker gepoetst en vertroeteld te worden. 

Annie

Annie

Mijn volledige naam was Anniston, en ik was een Tinkermerrie uit Ierland, geboren in 2010. Ik ben samen met mijn vriendin Endra naar de Eendenkooi gekomen en vond het heerlijk om vertroeteld te worden. Behalve aan mijn hoeven, jakkes. Lekker de hele dag poetsen en knuffelen vond ik het fijnste wat er is! Helaas hebben ze me in 2021 moeten laten gaan, nadat de mensen van de manege heel erg hun best hebben gedaan om me beter te maken. 

Viënna

Viënna

Ik was een hele betrouwbare merrie en de lieveling van velen. Ik kwam uit het zuidelijkste puntje van Zeeland had het altijd heel erg naar mijn zin op de manege. Ik was familie van Ranja en dat kon je goed zien aan mijn gedrag en uiterlijk! In de bak was ik hartstikke braaf en ik hield erg van knuffelen. Ik ben 19 jaar geworden op de manege, maar de laatste tijd kreeg ik steeds meer klachten aan mijn benen. In 2021 hebben ze daarom helaas afscheid van me moeten nemen.    

Onka

Tot 2016 was ik nog actief op de manege en vanaf dat jaar mocht ik heerlijk van mijn pensioen gaan genieten. Ik woonde toen in Limburg en had een hele ruime wei in het heuvellandschap. Helaas ben ik in 2021 overleden.

Silver

Silver

Ik was lange tijd de oudste bewoner van de Eendenkooi, en ben 28 jaar geworden op de manege. Enkele maanden nadat ik met pensioen ben gegaan, ben ik helaas aan de gevolgen van Droes overleden.

 Luna

Luna

Ik was net 7 jaar oud toen ik naar de Eendenkooi verhuisde. Na een aantal jaar op de manege kreeg ik verschillende blessures aan mijn benen die helaas niet meer goed konden herstellen. In het voorjaar van 2018 heeft de manege afscheid van me moeten nemen. 

Charlie

Charlie

Charlie was geen paard zoals je ziet, maar een hond! Ze was de manegehond en haar taak was de hele boel een beetje in de gaten te houden. Ze werd geboren op 10 oktober 2007 in België. Haar moeder was een Schotse collie en haar vader waarschijnlijk een Leonberger. Ze vond het geweldig op de manege. Ze werd heel veel geknuffeld door de ruiters en de instructeurs en had veel hondenvriendjes en vriendinnetjes. Ze vond het heel leuk om achter een balletje aan te rennen, maar ravotten in het weitje vond ze nog leuker. Lekker vies worden!! 

Helaas hebben we in de zomer van 2018 afscheid moeten nemen van Charlie.